06 249 17 277

Blog

Fotograaf gespecialiseerd in beauty, glamour en portretfotografie in Friesland

Blog – Carine Belzon | Fotograaf Friesland

Op deze blog pagina wil ik jullie op de hoogte houden van mijn fotomomenten en activiteiten.

  • Blog over uitwerkingen van thema’s
  • Behind the scenes
  • Verslagen van fotosessies
  • Algemene informatie over fotograferen
  • Informatie of testen van apparatuur
  • Experimenten in de studio
  • DIY en tips en trucs over styling
  • Bloggen over visagie of wat er allemaal bij een fotoshoot bij komt kijken

Wil je misschien ook een artikel voor mijn blog inleveren? Dit mag natuurlijk ook! Wanneer je iets leuks of interessants wilt delen op fotografie gebied, laat het even weten.

Veel blog leesplezier!

The Inverse Square Law

De Inverse Square Law is een natuurkundige wet die stelt dat de intensiteit van het licht proportioneel afneemt van het onderwerp als je de lichtbron verder weg neer zet.
Dit betekent dat als je de afstand tussen de lichtbron en het onderwerp verdubbeld, de lichthoeveelheid verminderd met factor vier, oftewel twee kwadraat.

Lees meer

De belichtingsdriehoek deel 1

De belichtingsdriehoek heeft te maken met (je raad het al) drie dingen, namelijk: de sluitertijd, de ISO en het diafragma. Door deze drie goed in te stellen krijg je een goed belichte foto. In het eerste deel over de belichtingsdriehoek vertellen we over de ISO, sluitertijd en het diafragma. Ook maken we een begin over de stops. Wat houden de ISO, de sluitertijd en het diafragma in?

Lees meer

Portfolioshoot van Demi

Via Division Model management kwam Demi Prins op 8 september 2016 bij Carine voor een portfolioshoot. We begonnen de dag met het overleggen van de ideeën. Daarna begon Wendy Woudstra van ProLooks aan het haar en de visagie. De eerste look zou vrij naturel worden.

Lees meer

Compositie regels

Compositie is een krachtig middel om een foto nog interessanter te maken. Het bepaald waar het oog van de kijker naartoe gaat. Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat voor effect je met je foto wilt bereiken. Een correcte compositie kan van al een goede foto een topper maken.

Lees meer

Honden shoot op locatie

Op dinsdag 7 september 2016 hadden Carine en ik (Sigrid, ik ben weer terug als stagiaire!) een honden shoot met 2 prachtige Retrievers op de mooie heide van Bakkeveen. Sjoukje Heidstra was met haar golden retriever Rickey als eerste aan de beurt. Het was een warme en zonnige dag dus we begonnen in de schaduw. Rickey had er enorm veel zin in en was ook erg enthousiast.

Lees meer

Colorzoom 2016 – Disrupt

De Colorzoom is een wedstijd waar kappers en haarsalons aan mee kunnen doen. Ieder jaar is er een ander thema. Disrupt was het thema van dit jaar. Het thema hield in dat je je niet hoefde te houden aan de “gewone” normen. Je mocht je ideeën de vrije loop laten en out of the box denken. Zoals felle kleuren in licht haar. Naast de blog staan een aantal voorbeelden van dit thema (copyright: Colorzoom).

Lees meer

Coiffure Award 2016

De Coiffure Award is een jaarlijkse wedstrijd waar kappers en salons aan kunnen meedoen. Het wordt georganiseerd door het kappesvakblad Coiffure in samenwerking met Schwartzkopf Professional. Op de Coiffure Award site staat het beschreven als: “De Coiffure Award is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers in heel Nederland.

Lees meer

Kerkje – Locatie shoot

Op zondag 13 maart hadden wij een shoot op een mooie en bijzondere locatie: een kerkje. Het idee was om daar fine-art en conceptueel te gaan fotograferen. Hiervoor hadden wij ook erg geschikte modellen, Jamie en Nienke. Voor Nienke was dit haar eerste echte fotoshoot.

Lees meer

Marie Antoinette fotoshoot

Op 14 februari 2016 hadden wij de Marie Antoinette shoot gepland. Het idee was om een jonge Marie Antoinette neer te zetten. Het model was Jamie Gloudemans. Eerst werd haar haar mooi gekruld en werd ze opgemaakt door Wendy Woudstra.

Lees meer

Photofabrique fotoshoot

Op 9 februari 2016 zijn wij naar Groningen afgereisd om er die dag te shooten in de Photofabrique. Dit deden wij (Carine en Sigrid) in samenwerking met Martin Bierman. De visagiste van die dag was Henriette Brink en het model Anouk Barelds.

Lees meer

Fotograferen, dat is iets voor mij

Hallo, ik zal mij even voorstellen met het standaard praatje: mijn naam is Sigrid Hartmann. Ik ben geboren op 26 februari 1998. Mijn hobby’s zijn: fotograferen, long boarden (komt er nu niet zoveel van i.v.m. winter) en gamen. Ik volg de opleiding fotografie aan de Friese Poort in Drachten. Fotograferen is iets wat ik super leuk vind om te doen

Lees meer

Fotosessie voor de fotografe…

Een aantal weken geleden werd ik benaderd door James Robinson met de vraag of ik een interview zou willen geven voor zijn blog: Spotlighting contemporary photographic talent. Behalve het interview en een aantal foto’s van mijn werk, vroeg hij ook om een foto van mijzelf om boven het interview te plaatsen. Tijd voor mijn eigen fotosessie, dus…

Lees meer

Auteursrecht of auteurswet

Ik krijg vaker de vraag of mijn foto’s voor allerlei doeleinde gebruikt mogen worden. Of aangepast (zelf bewerken) mogen worden. Het antwoord daarop is makkelijk: nee. Dit is namelijk inbreuk op auteursrecht.

Lees meer

Gothic en Lolita fotoshoot

Waarom een Gothic en Lolita thema shoot? Waar komt inspiratie vandaan? Soms zie ik iets op Pinterest of Instagram. In dit geval was de aanleiding een oproep voor een editorial door Kirameki Magazine.

Lees meer

Thema shoot uitwerking

Een tijdje geleden hebben wij een oproep geplaatst met een moodboard voor het uitwerken van het thema: engelen, met als doel het oefenen/verbeteren van Photoshop skills. Uit alle aanmeldingen is Heleen ten Kate als model uitgekozen. Haar en visagie werd verzorgd door Jacqueline Swart.

Lees meer

Frozen fotoshoot

Frozen is een hele populaire film en een tijdje geleden hebben wij besloten om een buitenshoot te organiseren met dit thema. Zoals in een eerdere blog aangegeven, inspiratie komt uit veel verschillende “hoeken” aanwaaien. In dit geval was het een foto van een andere fotograaf die de aanleiding gaf om dit thema uit te werken.

Lees meer

Publicatie Extravagant magazine

Een tijdje geleden heb ik een artikel geplaatst over het uitwerken van de thema “Woman in Red”. Waar gebruik je dan de foto’s uit zo een shoot voor? Natuurlijk om je eigen portfolio te vullen met mooie plaatjes. Daarnaast worden een aantal van de beste foto’s naar (online) tijdschriften of foto-gerelateerde sites.

Lees meer

Make up Awards fotoshoot

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Gerlinda Bekenkamp van Beauty and Wings,met de vraag of ik wilde samenwerken als fotograaf voo haar inzending voor de Nederlandse Make up awards, de hoogste onderscheiding in de visagie branche. Het thema voor dit jaar was “colorful world” en nadat zij mij haar idee had uitgelegd was ik dolenthousiast.

Lees meer

Stagiaire Mandy

Mijn naam is Mandy van der Heide, geboren op 24 November 1996. Fotografie is iets wat mij van jongs af aan heeft geïnteresseerd. Het begon voor mij als een hobby maar ik wilde meer. Daarom heb ik gekozen om fotografie te gaan studeren aan de ROC Friesepoort in Drachten.

Lees meer

Woman in Red fotoshoot

Voor vele van mijn shoots probeer ik ook de styling bij te bedenken. Ik ben ook vaak te vinden bij de kringloop of bij uitverkopen om mooie kledingstukken en props op de kop te tikken. Een tijdje geleden kon ik een hele mooie rode avondjurk kopen en zo doende was de thema Woman in Red opgedoken.

Lees meer

Geisha fotoshoot

Het thema deze keer werd “geisha annex Kill Bill” en in dit geval geval, wou ik zelf graag oefenen met een chroma key achtergrond. Dit is een groene achtergrond dat je achteraf in Photoshop – theoretisch – makkelijk(er) kunt vervangen. Wendy Woudsta wou graag de visagie verzorgen zodat zij ook een keer een wat apartere look kon neerzetten.

Lees meer

F.A.Q. of veelgestelde vragen

F.A.Q. oftewel veelgestelde vragen. Een samenvatting van de veelgestelde vragen bij Carine Belzon fotografie. Vaak worden dezelfde berichten aan mij gestuurd met wat algemene opmerkingen en verzoeken. Omdat ik vaak hetzelfde moet antwoorden heb ik deze pagina met veelgestelde vragen samengesteld.

Lees meer

Poseren? Hoe gaat dat?

Hoe moet ik poseren? is verreweg de meest gestelde vraag in de studio. Heel vaak krijg ik te horen dat iemand niet op de foto durft omdat hij/zij niet weet wat ze voor de camera moeten doen. Veel mensen zijn de eerste keer bij een fotoshoot wat gespannen en dat is heel begrijpelijk, alles is nieuw en je weet vaak niet wat er komen gaat.

Lees meer

TFP oftewel gratis shoot

Ik krijg de laatste tijd steeds meer berichten van (jonge) onervaren dames die graag een fotoshoot met mij willen doen. Zodat ik een beetje oefenen kan… gratis uiteraard…
Ik prijs me gelukkig dat mijn passie tevens mijn werk is. Maar ik moet uiteraard van mijn werk ook mijn rekeningen kunnen betalen.

Lees meer

Voorbereiding fotoshoot

Zeker voor een fotosessie is dit van toepassing. Hieronder volgen een aantal tips die de voorbereiding van je fotoshoot makkelijker kunnen maken. Doe er je voordeel mee! Wil je nog naar de kapper? Ga minstens een week van te voren. Dan ben je alvast gewend aan je nieuwe kapsel en je haren zien er minder “net-geknipt” uit.

Lees meer

Kledingtips fotoshoot

Regelmatig wordt er aan mij gevraagd: “wat moet ik aantrekken voor de fotoshoot”? “Wat adviseer je”? Voor elke gelegenheid is er wel een mooie combinatie van kleren te vinden. Hierbij een paar kledingtips om je te helpen een keuze te maken voor de verschillende fotosessies!

Lees meer

Paardenshoot in binnenbak

Al een tijdje bezig geweest met de voorbereidingen daarvan, en eindelijk hebben wij een datum kunnen prikken voor de shoot. Er was zoveel animo daarvoor dat de paardenshoot in 2 dagen heeft plaatsgevonden. Ik weet uit ervaring dat paarden rustig moeten wennen aan nieuwe omstandigheden en een mobiele studio in de bak is toch iets nieuws en heel vreemd….

Lees meer

De perfecte profielfoto

Bedenk voor je een zakelijk portret laat maken altijd eerst wat deze moet uitstralen. Wanneer je bijvoorbeeld op een advocatenkantoor werkt zal je een andere foto nodig hebben dan iemand in de zorg. Bespreek dit altijd eerst met de fotograaf, dan kun je samen tot een mooi resultaat komen.

Lees meer

Carine Belzon

Fotograaf


Woonachtig in Friesland en gespecialiseerd in portretfotografie: kinderportretten, beauty en glamour fotografie, boudoir, make-over fotosessies en fine-art portretten. Mijn studio aan huis is gevestigd in Drachten. Ik kom regelmatig in Utrecht en ben ook te boeken voor een fotoshoot op maat in deze regio.

X
Share
Pin
Tweet
Share