06 249 17 277

Fotosessie voor de fotografe

Fotograaf gespecialiseerd in beauty, glamour en portretfotografie in Friesland

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Waarom een fotosessie voor mijzelf?

Practice what you preach… Een fotosessie voor de fotografe, dus…

Een aantal weken geleden werd ik benaderd door James Robinson met de vraag of ik een interview zou willen geven voor zijn blog: Spotlighting contemporary photographic talent. Dit naar aanleiding van werk dat 1x.com van mij gepubliceerd heeft. Behalve het interview en een aantal foto’s van mijn werk, vroeg hij ook om een foto van mijzelf om boven het interview te plaatsen. Tijd voor mijn eigen fotosessie, dus…

Voorbereiding op de fotosessie

Gelukkig heb ik zelf een blogartikel over de voorbereiding op een fotosessie geschreven en wist enigszins wat ik moest doen. Natuurlijk liep alles anders dan gepland, dus zou zoiets je zelf overkomen, geen probleem… de fotoshoot kan altijd wel doorgaan…

Nu ben ik net als de meeste vrouwen, denk ik… Een fotosessie wou ik altijd wel regelen wanneer ik 5 tot 10 kg lichter zou zijn geworden… maar ja… op die dag wacht ik al een aantal jaren… dus misschien dat het een goede zaak is dat ik op die manier een beetje “verplicht” werd om een goed portret van mijzelf te laten maken.

Fotosessie op vrijdag de 13de 😉

Tja… die datum…. Tegen mijn eigen advies in, de dag ervoor naar de kapper geweest en drastisch de schaar in laten zetten. Een halve dag bezig geweest om de correcte kleding uit te zoeken en zwetend van angst – nee, het waren geen opvliegers – op Jenny en Jans zitten wachten.

Eerlijk gezegd, vond ik het super spannend! Het was mijn eerste “echte” portretsessie ooit. (Wanneer je de verplichte kerstsessies in Frankrijk vergeet of de schoolfoto’s met eigen geknipte pony 🙂 )

Gelukkig heeft Jans Leeuwerik veel geduld en Jenny Flower kon het een en ander goed wegwerken met de visagie!

Ik ben super tevreden met het resultaat en had zoiets veel eerder moeten doen. Nu wens ik dat ik zoiets ook 10 of 20 jaar geleden gedaan had om ook een herinnering aan die tijd te hebben. Maar helaas….

Mijn advies is dat iedere vrouw regelmatig een mooi portret laat maken. Je zult later echt spijt hebben dat je geen herinneringen hebt aan je “jongere” jaren, dus maak een afspraak voor een portretsessie.

Fotosessie voor de fotografe
Fotosessie voor de fotografe
Fotosessie voor de fotografe

De gemaakte foto is hieronder te zien, naast het stukje over mijzelf.

Carine Belzon

Carine Belzon

Fotograaf


Woonachtig in Friesland en gespecialiseerd in portretfotografie: kinderportretten, beauty en glamour fotografie, boudoir, make-over fotosessies en fine-art portretten. Mijn studio aan huis is gevestigd in Drachten. Ik kom regelmatig in Utrecht en ben ook te boeken voor een fotoshoot op maat in deze regio.

X
Share
Pin
Tweet
Share