06 249 17 277

Coiffure Award 2016

Fotograaf gespecialiseerd in beauty, glamour en portretfotografie in Friesland

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Wat is de Coiffure Award?

De Coiffure Award is een jaarlijkse wedstrijd waar kappers en salons aan kunnen meedoen. Het wordt georganiseerd door het kappesvakblad Coiffure in samenwerking met Schwartzkopf Professional. Op de Coiffure Award site staat het beschreven als: “De Coiffure Award is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers in heel Nederland. De visie van de kapper op haarmode van het komende jaar moet uit het werk spreken. De jury’s beoordelen de ingestuurde foto’s op het geheel van coupe, visagie, styling en fotografie”.

Bron: http://www.coiffureaward.nl/deelname/categorieen

De categorieën

De categorieën bestaan uit: Dames, Heren, Avant Garde, Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year en Young Talent. De categorie “Dames” wordt verdeeld in vier regio’s. De categorie “Heren” wordt verdeeld in twee regio’s. In totaal zijn er dan negen categorieën en voor elke categorie wordt er een winnaar gekozen.

Welke awards kun je winnen?

Zoals in de alinea hierboven al is benoemd kun je een award winnen voor: Dames, Heren, Avant Garde, Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year en Young Talent.

Naast deze awards zijn er nog vier andere awards te winnen:

  • Hairdresser of the Year wordt gekozen uit de Awardwinnaars van de dames- en herencategorieën.
  • Pers Award: deze prijs wordt gekozen door een speciale persjury.
  • Team Award: bij deelname van drie of meer medewerkers van één salon ding je automatisch mee naar deze prijs.
  • Consumer Award: deze prijs wordt gekozen door het Nederlandse publiek.

Bron: http://www.coiffureaward.nl/deelname/reglement

De foto’s

Je kunt alleen deelnemen aan de Coiffure awards via het insturen van fotosets. Elke set moet bestaan uit minimaal drie foto’s en maximaal vier. De foto’s moeten exclusief en recent gemaakt zijn. De foto’s die je instuurt mogen niet eerder gepubliceerd zijn.

De Jury

Er zijn drie jury’s bij de Coiffure Award: De vakjury, de persjury en de Engelse jury. Bij de Consumer Award is het Nederlandse publiek de jury.

De vakjury: De hele dag is er een notaris aanwezig. In de jury zitten Nederlandse kappers, een visagist, een fotograaf, een stylist en iemand van een modellenbureau. De totale set van ingezonden foto’s worden beoordeeld. Per categorie selecteren de juryleden een set. Vervolgens worden punten gegeven aan deze sets. De formulieren worden door de juryleden ingeleverd bij de notaris. Ieder jurylid geeft per inzending punten met de kijk van zijn eigen specialisme. Er mag niet worden overlegd. De jurering is individueel.

De persjury: In de persjury zitten beauty & moderedacteuren van diverse consumentenbladen en vaktijdschriften. Alle categorieën doen mee voor de Pers Award.

De Engelse jury: Ongeveer tien Engelse kappers komen in Londen bij elkaar. Daar worden de – door de Nederlandse jury geselecteerde – sets van punten voorzien. Vervolgens worden per categorie de punten van de Nederlandse jurering bij de Engelse jurering opgeteld. De tien besten krijgen een nominatie en de winnaars per categorie zijn dan bekend.

Bron: http://www.coiffureaward.nl/deelname/jury

Coiffure Awards inzending

Dit jaar hebben wij ook meegedaan aan de Coiffure Award in de categorie “Dames”. Sigrid Meines van Xpressive kappers heeft de kapsels gemaakt. Jenny Flower was de visagiste voor de modellen en Carine Belzon was de fotograaf. De modellen waren: Rixt Rodenhuis, Alida Lamberts, Tan Myster en Jasmijn Suurd. Onze inzendingen voor de Coiffure Award voor 2016 staan naast deze blog.

Nieuwsgierig naar de “Behind The Scenes” van onze Coiffure Award shoot? Bekijk hem hier onder:

 

Coiffure awards 2016 - Carine Belzon Fotografie
Coiffure awards 2016 - Carine Belzon Fotografie
Coiffure awards 2016 - Carine Belzon Fotografie
Coiffure awards 2016 - Carine Belzon Fotografie
Coiffure awards 2016 - Carine Belzon Fotografie
Carine Belzon

Carine Belzon

Fotograaf


Woonachtig in Friesland en gespecialiseerd in portretfotografie: kinderportretten, beauty en glamour fotografie, boudoir, make-over fotosessies en fine-art portretten. Mijn studio aan huis is gevestigd in Drachten. Ik kom regelmatig in Utrecht en ben ook te boeken voor een fotoshoot op maat in deze regio.

X
Share
Pin
Tweet
Share