06 249 17 277

De perfecte profielfoto

Fotograaf gespecialiseerd in beauty, glamour en portretfotografie in Friesland

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Tips voor de perfecte profielfoto

Uitstraling

Bedenk voor je een zakelijk portret laat maken altijd eerst wat deze moet uitstralen. Wanneer je bijvoorbeeld op een advocatenkantoor werkt zal je een andere foto nodig hebben dan iemand in de zorg. Bespreek dit altijd eerst met de fotograaf, dan kun je samen tot een mooi resultaat komen.

Compositie

Een profielfoto wordt vooral gebruikt voor social media uitingen en soms als sollicitatiefoto. Hoe dan ook, de foto is klein! Bedenk daarom dat het belangrijk is zo veel mogelijk gezicht te laten zien.

Houding

Hoewel alleen je gezicht op de foto komt, is je houding toch heel belangrijk. Een rechte rug, borst iets vooruit en gestrekte benen zorgen er meteen voor dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt! Uiteraard kan ik als fotograaf de nodige aanwijzingen geven.

Lach!

Het is niet altijd even makkelijk om op commando te lachen. Maar een profielfoto met een lach wordt altijd gewaardeerd! Iedereen houdt van vrolijke mensen, dus laat je gezicht stralen 🙂

Gebruik vaak de zelfde profielfoto

Het is misschien een beetje saai en voor de hand liggend, maar wanneer je op alle social media dezelfde (goede) foto gebruikt, zullen mensen je veel gemakkelijker herkennen. En dat is natuurlijk wel waar het om draait!

Kleding

Een zakelijke portret gaat om de persoon, niet om de kleding. Zorg er dus voor dat kleding niet de aandacht afleidt van het gezicht. Dit betekend niet te veel wit of drukke motiefjes, geen hoge kragen, bescheiden accessoires en (voor de dames) let op het decolleté.

Voor tips over welke kleding het meest geschikt is voor een fotosessie, verwijs ik je naar mijn andere blogartikel daarover hier

De perfecte profielfoto - Blog - Carine Belzon | Fotograaf Friesland
De perfecte profielfoto - Blog - Carine Belzon | Fotograaf Friesland
Carine Belzon

Carine Belzon

Fotograaf


Woonachtig in Friesland en gespecialiseerd in portretfotografie: kinderportretten, beauty en glamour fotografie, boudoir, make-over fotosessies en fine-art portretten. Mijn studio aan huis is gevestigd in Drachten. Ik kom regelmatig in Utrecht en ben ook te boeken voor een fotoshoot op maat in deze regio.

X
Share
Pin
Tweet
Share