06 249 17 277

F.A.Q. of veelgestelde vragen

Fotograaf gespecialiseerd in fine-art en portretfotografie in Friesland

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

F.A.Q. of veelgestelde vragen - Blog - Carine Belzon | Fotograaf Friesland

Veelgestelde vragen

Vaak worden dezelfde berichten aan mij gestuurd met wat algemene opmerkingen en verzoeken. Omdat ik vaak hetzelfde moet antwoorden heb ik deze pagina met veelgestelde vragen samengesteld.

Staat je vraag er niet tussen, neem gerust contact met mij op.

Klik op de + teken om de antwoorden te kunnen zien.

Wat is jouw werkgebied?
Ik heb een kleine studio aan huis in Drachten maar werk ook op locatie door heel Nederland.

Op welke dagen / tijden ben je beschikbaar?
Van maandag tot vrijdag van 9:00-22:30 uur.
Op verzoek ook op zaterdagen en zondagen met een toeslag van € 35,- per fotosessie.

Wanneer kan ik een zwangerschap shoot doen?
Het liefst tussen de 34 en 36 weken van de zwangerschap. Dan is de buik mooi rond! Wanneer je een tweeling verwacht, dan is het verstandig eerder te fotograferen, tussen de 28 en 30 weken van de zwangerschap.

Wat moet ik aantrekken voor de fotosessie?
Op deze pagina vind je algemene informatie over welke kleding wel of niet geschikt is voor een fotosessie.

Moet ik nog iets speciaals aan voorbereiding doen?
Ook daarvoor heb ik een speciale pagina aangemaakt. Een aantal tips over voorbereidingen die je zou kunnen treffen voor een fotosessie.

Hoe lang van tevoren moet ik een fotosessie reserveren?
Ik raad je aan om de fotosessie zo snel mogelijk te reserveren. Zo weet je zeker dat er plek is op de datum die jouw voorkeur heeft. Voor weekend sessies raad ik aan om minstens 1 maand van tevoren te reserveren. Ook omdat het aanleveren van de foto’s enkele weken kan nemen, is het verstandig om op tijd te boeken wanneer de foto’s als cadeau of iets dergelijk bedoeld zijn.

Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s krijg?
Na ongeveer 1 week worden de geselecteerde foto’s uit de sessie op de website gezet in een met wachtwoord beveiligde galerij. Deze zijn van voorzien van een grote copyright logo. Uit deze selectie kun je de foto’s kiezen dat je graag bewerkt zou willen hebben. Dit kun je doen door aan mij de laatste 4 cijfers van de foto’s door te geven. Nadat ik jouw keuze doorgekregen heb, duurt het 3 à 4 weken voordat de gekozen foto’s bewerkt zijn. Op het moment dat de foto’s bewerkt zijn stuur ik per mail een persoonlijke link waarmee je de hoge resolutie bestanden kunt downloaden.

Waarom duurt het bewerken zo lang?
Ik fotografeer niet in kant en klare JPEG bestanden. Omdat ik in RAW fotografeer (RAW is een soort digitaal negatief) is er altijd nabewerking nodig. Denk hierbij aan witbalans, helderheid, contrast en kleurstelling. Ieder afgeleverde foto wordt afzonderlijk bewerkt en waar nodig geretoucheerd.

Kan ik nog iets laten wijzigen aan de bewerkte foto’s?
Nee, dat kan niet. Het resultaat dat je gepresenteerd krijgt is ook echt het eindresultaat.

Kan ik alle gemaakte digitale negatieven bekijken?
Nee, helaas is dit niet mogelijk. Ik ben zeer kritisch in het maken van mijn uiteindelijke selectie. Foto’s die niet door mijn selectie komen worden direct verwijderd uit mijn bestanden.

Kan ik de digitaal aangeleverde foto’s kopiëren en afdrukken?
Ja dat kan. De aangeleverde beelden zijn van hoge resolutie en kunnen ongelimiteerd worden afgedrukt. Daarnaast kunnen ze ook probleemloos tot zeer groot formaat worden vergroot.

Komen mijn foto’s ook op jouw website en Facebook?
Om potentiële klanten een indruk te geven van mijn werk gebruik ik graag van elke fotosessie een of meer foto’s voor mijn website, blog en facebook pagina. Hoogstwaarschijnlijk ben jij hierdoor ook bij mij terecht gekomen. Mocht jij hier bezwaar tegen hebben dan kun je dit aangeven en zal ik de foto’s niet gebruiken.

Kan ik bij jou terecht voor een gratis shoot?
Euh, nee, Sorry. Kort gezegd: ik kan ook niet voor gratis vlees bij de slager terecht, mijn auto gratis laten repareren of omdat ik zo leuk kan zijn gratis een nieuw laptopje bij Apple bestellen. Helaas…

Kan ik een fotosessie cadeau geven?
Ja, dan kan. Alle fotosessies kunnen in de vorm van een waardebon – met of zonder bedrag – cadeau worden gegeven. Neem contact op voor verdere informatie

Wat is copyright / auteursrecht
De foto’s op deze website staan onder bescherming van internationale auteursrechten – ook wel copyright genoemd- meer daarover kun je op deze pagina lezen.

Ik behoud mij het gebruiksrecht van de portretten voor. Ik wissel regelmatig mijn portfolio en daar wil ik ook graag jouw foto’s daarvoor gebruiken. Wie daar bezwaar tegen heeft kan het natuurlijk aangeven. Uit privacy overwegingen worden geen volledige namen of andere persoonlijke informatie bij de foto’s vermeld, tenzij anders is overeengekomen.

Zijn alle jouw vragen beantwoord?

Ik hoop dat deze pagina de meeste antwoorden heeft kunnen geven.

Meer vragen?

Ontbreekt er volgens jou iets? Kon jij niet alle antwoorden hier vinden? laat het dan weten middels het contactformulier en ik zal jouw persoonlijke vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Alvast bedankt.

Carine Belzon

Carine Belzon

Fotograaf


Woonachtig in Friesland en gespecialiseerd in portretfotografie: kinderportretten, beauty en glamour fotografie, boudoir, make-over fotosessies en fine-art portretten. Mijn studio aan huis is gevestigd in Drachten. Ik kom regelmatig in Utrecht en ben ook te boeken voor een fotoshoot op maat in deze regio.

X
Share
Pin
Tweet
Share