06 249 17 277

TFP oftewel gratis shoot

Fotograaf gespecialiseerd in beauty, glamour en portretfotografie in Friesland

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

TFP shoot

Ik krijg de laatste tijd steeds meer berichten van (jonge) onervaren dames die graag een fotoshoot met mij willen doen. Zodat ik een beetje oefenen kan… gratis uiteraard…

Ik prijs me gelukkig dat mijn passie tevens mijn werk is. Maar ik moet uiteraard van mijn werk ook mijn rekeningen kunnen betalen. Op mijn tarievenpagina kun je zien dat een fotosessie bij mij heel betaalbaar is. Daardoor heb ik veel betaalde opdrachten en dit houd in dat ik nog weinig vrij werk op TFP basis kan doen.

Kleine uitleg over het concept TFP shoot

De afkorting TFP staat voor Time for Print en is nog een term uit de analoge tijd. Tegenwoordig spreken we ook over TFCD (Time for CD) of TFF (Time for Files). Het komt er op neer dat alle partijen die aan de shoot meewerken dit op basis van tijd voor resultaat doen.

Waarom ik soms op TFP-basis werk?

Bij een betaald opdracht kan ik niet eindeloos experimenteren. Ook is het fijn om vrij werk te maken, zonder restricties van een opdrachtgever. Kortom: een dergelijke shoot is een handige manier om verder te komen in mijn fotografische ontwikkeling. Maar als commerciĆ«le fotograaf ben ik ook zeer selectief met wie ik op deze manier samen wil werken. De gemaakte foto’s moeten een aanvulling op mijn portfolio kunnen zijn.

Waarvoor ik niet op TFP basis werk?

Portretten heb ik in overvloed in mijn portfolio. Behalve wanneer een model een bijzondere en sterke uitstraling heeft en goed in staat is om verschillende emoties uit te drukken, heeft een dergelijke fotosessie voor mij geen toegevoegde waarde meer. Dit houd in, dat ik tegenwoordig nog heel weinig met onervaren modellen op die manier werk. Ook love-shoots, vriendinnen sessies, familiesessies, broers en zussen sessies e.d. worden niet op deze basis aangeboden.

De kans dat je door mij wordt afgewezen voor een shoot is dus heel groot. Op mijn Facebook pagina plaats ik af en toe oproepen wanneer ik een model zoek om een bepaald thema uit te werken. Je maakt de beste kansen wanneer je actief mijn pagina volgt en ook reageert op mijn berichten daar. Op die manier kan ik ook zien dat je daadwerkelijk interesse in mijn werk hebt en niet alleen een gratis shoot wilt “scoren”…

Alleen met TFP contract

Een belangrijk onderdeel van elke shoot is het contract waarmee ik werk. Daarin wordt omschreven welk genre er wordt gehanteerd en wat de rechten/plichten van alle betrokkene partijen zijn. Op die manier voorkom ik misverstanden voor, tijdens en na de shoot. Wil je / kun je dit contract niet tekenen, zal er helaas geen samenwerking plaats kunnen vinden.

Vul onderstaande formulier in voor een aanvraag wanneer je denkt dat een samenwerking toch mogelijk is.

En omdat ik achter ben gekomen dat veel modellen niet helemaal hebben nagedacht voordat zij een bericht sturen, even ter verduidelijking… Al mijn TFP shoots worden in mijn studio in Drachten of directe omgeving ingepland. Ik kom dus niet naar jou toe voor een degelijke sessie… Wanneer jij graag een bepaald thema zou willen uitwerken, dien je ook voor alle styling en voor een visagiste te zorgen, en alle eventuele kosten daarvoor te dragen.

Aanvraagformulier TFP fotosessie

Stuur een recente foto van een fotoshoot (geen selfie)
reCAPTCHA is required.
TFP oftewel gratis shoot - Blog - Carine Belzon | Fotograaf Friesland
TFP oftewel gratis shoot - Blog - Carine Belzon | Fotograaf Friesland
TFP oftewel gratis shoot - Blog - Carine Belzon | Fotograaf Friesland
Carine Belzon

Carine Belzon

Fotograaf


Woonachtig in Friesland en gespecialiseerd in portretfotografie: kinderportretten, beauty en glamour fotografie, boudoir, make-over fotosessies en fine-art portretten. Mijn studio aan huis is gevestigd in Drachten. Ik kom regelmatig in Utrecht en ben ook te boeken voor een fotoshoot op maat in deze regio.

X
Share
Pin
Tweet
Share