06 249 17 277

Workshop Dualiteit


Workshop “Dualiteit”

Portretfotografie is erg leuk om te doen, maar het maken van een pakkende en aansprekende portretfoto is vaak lastiger dan gedacht. Natanya Hartgers-Stam en Carine Belzon slaan de handen in één en laten je tijdens deze workshop Dualiteit zien hoe je met beperkte middelen een sprekend en artistiek beeld kunt creëren in je (thuis) studio. Het nadruk ligt bij deze workshop op het neerzetten van sfeervolle fine-art beelden en sterke zwart-wit portretten. 

Het volgende komt o.a. aan bod:

  • camera-instellingen en lenzen
  • het effect van de verschillende lichtvormers/reflectoren
  • lichtopstelling en het gebruik van (zelfgemaakte) achtergronden
  • het creatieve proces en het uitwerken van een concept
  • aansturing van het model, goed laten poseren, houding en expressie
  • bewerking in Photoshop (o.a. ook huidbewerking)

Wij werken op deze dag met 2 modellen. Met het eerste model wordt de nadruk gelegd op de uitwerking van fine-art portretten en met het tweede model worden sterke zwart-witte portretten neergezet. 

Na beide technische gedeelten ga je zelf – onder begeleiding van Natanya en/of Carine – fotograferen en leer je hoe je een model het beste kunt aansturen om de gewenste houding en expressie te krijgen en hoe je creatief sprekende portretten kunt creëren. Na de lunch bespreken we de gemaakte foto’s en gaan wij aan de slag met de bewerking. 

Groepsworkshop Dualiteit

De workshop begint om 9.30 uur en duurt tot ca. 16.30 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 295,00 p.p. De prijs is inclusief de locatie, het inhuren van de modellen en een eenvoudige lunch. Koffie, thee en fris zijn de hele dag te verkrijgen. Het aantal deelnemers is minimaal 3 en maximaal 6. Naast de groepsworkshop is er ook de mogelijkheid om deze workshop als privé workshop te boeken. De kosten hiervoor bedragen € 595,00 p.p.

  • Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Benodigdheden voor de workshop Dualiteit

Een spiegelreflexcamera met 1 of meer lenzen, extra batterijen, geheugenkaart(en), een kaart reader en eventueel een laptop met een recente versie van Lightroom en Photoshop. Na de workshop wordt er een hand-out uitgedeeld waar alle bewerkingsstappen aangegeven zijn. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de workshop alleen aantekeningen te maken en later in alle rust de gemaakte foto’s te bewerken. Je wordt ook aan een Facebook groep toegevoegd waar je naderhand nog alle jouw vragen kunt stellen

Basiskennis

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop, moet je vertrouwd zijn met het menu van jouw fototoestel en weten hoe je bijvoorbeeld de witbalans instellingen handmatig aan kunt passen.

Heb je nog vragen? Stuur even een bericht via de contactpagina of Facebook.

Reserveer direct je plek voor de workshop

Geen activiteiten in de planning

Workshop fine art portret - Carine Belzon | Fotograaf Friesland
Workshop fine art portret - Carine Belzon | Fotograaf Friesland
Workshop fine art portret - Carine Belzon | Fotograaf Friesland
Workshop fine art portret - Carine Belzon | Fotograaf Friesland

Carine Belzon

Fotograaf


Woonachtig in Friesland en gespecialiseerd in portretfotografie: kinderportretten, beauty en glamour fotografie, boudoir, make-over fotosessies en fine-art portretten. Mijn studio aan huis is gevestigd in Drachten. Ik kom regelmatig in Utrecht en ben ook te boeken voor een fotoshoot op maat in deze regio.

X
Share
Pin
Tweet
Share