06 249 17 277

oktober, 2019

zon27okt09:0016:30Activiteit is al geweestGroepsworkshop Dualiteit – Drachten – 27/10/201909:00 - 16:30 Studio, Hooizolder 210, 9205 CD DrachtenWorkshops:Dualiteit

Details

Workshop “Dualiteit”

Portretfotografie is erg leuk om te doen maar het maken van een pakkende en aansprekende portretfoto is vaak lastiger dan gedacht. Natanya Hartgers-Stam en Carine Belzon slaan de handen in één en laten je tijdens deze workshop Dualiteit zien hoe je met beperkte middelen een sprekend en artistiek beeld kunt creëren in je (thuis) studio. Het nadruk ligt bij deze workshop op het neerzetten van sfeervolle fine-art beelden en sterke zwart-wit portretten. Het volgende komt o.a. aan bod:
  • camera-instellingen en lenzen
  • het effect van de verschillende lichtvormers/reflectoren
  • lichtopstelling en het gebruik van (zelfgemaakte) achtergronden
  • het creatieve proces en het uitwerken van een concept
  • aansturing van het model, goed laten poseren, houding en expressie
  • bewerking in Photoshop (o.a. ook huidbewerking)
Wij werken op deze dag met 2 modellen. In het eerste gedeelte wordt de nadruk gelegd op de fine-art portretten en in het tweede gedeelde worden sterke zwart-witte portretten neergezet. Na beide technisch gedeelten ga zelf aan de slag en leert hoe je een model het beste kunt aansturen om de gewenste houding en expressie te krijgen om sprekende portretten te maken. Na de lunch bespreken we de gemaakte foto’s en gaan wij aan de slag met de bewerking.

Groepsworkshop Dualiteit

De weekend workshop begint om 9.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur. De prijs is inclusief de locatie, het inhuren van de modellen en een eenvoudige lunch. Koffie, thee en fris zijn de hele dag te verkrijgen. Het minimaal aantal deelnemers is 3, maximaal 6. Naast de groepsworkshop is er ook de mogelijkheid om deze workshop als privé workshop te boeken. De kosten hiervoor bedragen € 595,00 p.p.
  • Alle vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Benodigdheden voor de workshop Dualiteit

Een spiegelreflexcamera met 1 of meer lenzen, extra batterijen, geheugenkaart(en), een kaart reader en eventueel een laptop met een recente versie van Lightroom en Photoshop. Na de workshop wordt er een hand-out uitgedeeld waar alle bewerkingsstappen aangegeven zijn. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens de workshop alleen aantekeningen te maken en later in alle rust de gemaakte foto’s te bewerken. Je wordt ook aan een Facebook groep toegevoegd waar je naderhand nog alle je vragen kunt stellen

Wanneer

(Zondag) 09:00 - 16:30

Waar

Studio

Hooizolder 210, 9205 CD Drachten

Reserveer je plek

Tickets are not available for sale any more for this event!

X